2013. május 19., vasárnap

Ülőke, lábtartó, puff..../ Ottoman, footrest...

Nem varrós bejegyzés...
Amikor megláttam ezt a posztot, tudtam, hogy meg szeretném csinálni.

This post isn't about sewing... After I saw this diy project, I decided to try.

Lépésről lépésre:
Kell hozzá egy használt autógumi, falemez, fahasáb a lábaknak, zsinór, pár önmetsző csavar, ragasztó, ragasztópisztoly és némi türelem.

 Falemezből dekopírfűrésszel kivágtam a puff felső és alsó részét, a hasábból a három lábat. 


A három lábat előbb az alsó részhez csavaroztam, majd önmetsző csavarokkal rögzítettem az abroncshoz. A feslő résznél is ugyanezt tettem.

Az alsó részt lefestettem fehérre. (Most már pirosra festeném.)

A textilfestékkel befestett kendermadzagot körbe-körbe ragasztottam. Rengeteg ragasztót emészt meg, és madzagból is az előre becsült mennyiség kétszeresére volt szükség.Végül az egészet átkentem egy réteg selyemfényű lakkal.

Íme a végeredmény:

(Elég időigényes, két délutánom ment rá, szerintem megérte :). Féltem, hogy esetleg gumiszagot áraszt, de szerencsére ennek nincs nyoma.)
4 megjegyzés:

GumiPók írta...

No, még szerencse, hogy olvasok is, nem csak a képeket nézegetem, mert az első gondolatom az volt, hogy nem lesz-e minden gumiszagú... :D Jól sikerült, és nagyon ötletes!

ozsuzsanna írta...


köszönöm! én is rettegtem a gumiszagtól, de az 'átalakítás' előtt sem volt.
zsuzsi

Tibetti írta...

Kedves Zsuzsa! Megkérdezhetem, hogy milyen vastag kötéllel dolgoztál és hogy hűny m-t emésztett fel? Én is meg szeretném csinálni, de nem tudom hány m kötelet vegyek...

ozsuzsanna írta...

Kedves Tibetti!
A kötél 3-4 mm vastag, a vastagabb fajta amit kapni lehet. Négy "hengerrel" kellett, úgy emlékszem, hogy darabja kb. 40 méteres volt.
Sok sikert hozzá!
zsuzsa