2014. február 12., szerda

Bútorfestés / Furniture repaintingA családban kidobásra várt két darab Kika Soft szekrény, az állapotuk teljesen jó volt, viszont szegények hm... elég egyszerűek voltak. Ilyenek (a képet az internetről vadásztam):
We had some Kika furniture, I repainted them.
A koncepcióm az volt, hogy azzal gazdálkodom ami otthon fellelhető, nem vásárolok semmi extrát hozzá, még az új fogantyúkról is lebeszéltem magam.
Itthon volt: vízbázisú fehér alapozó,  selyemfényű fehér, piros és tejeskávészínű fedőfesték, ecset, henger és maszkolószalag.
A festés technikáját a kicsiház blogról lestem el (innen és innen).
Először lealapoztam, kétszer, majd enyhe csiszolás után fehérrel lefestettem háromszor. A bútor teteje piros, itt a fehér alapozásra csiszolás után kb. négy fedőréteget kentem. A fogantyúkat is alapoztam, majd festettem. Végül kiszámoltam a cikk-cakk mintát, rárajzoltam és maszkolószalaggal ragasztottam le a határokat. Kis üvegcsékbe kikevertem a színeket és három rétegben lefestettem. (A színek száradás után élénkebbek lettek, ha valaki komolyabb beruházással fest át bútorokat, szerintem ne otthon kevergesse a festéket, mert nem teljesen az lesz, amit vár. Nem pont ilyennek képzeltem, nem ennyire rózsaszínnek, de a páromnak tetszik, azt mondta, ha soknak érezzük, majd átfestjük :D.)
A maszkolószalaggal adódtak gondjaim, vagy befolyt alá a festék, vagy "felkapta" a fehér réteget. De kis ecsettel kijavítottam a hibákat. 
Az eredmény: vidám, játékos, világos szekrény.

Mi a véleményetek?

Végül egy jobb minőségű fotó a két szekrényről:


Nincsenek megjegyzések: